Köp Tamiflu online receptfritt

Tamiflu_Oseltamivir_75mg

Användning av Tamiflu Oseltamivir 75mg: Tamiflu är en speciell medicin som hjälper till att blockera spridningen av den framträdande influensa-stammen av virus A & B. Den aktiva ingrediensen i Tamiflu hjälper till att behandla alla symptom av influensan som orsakas av detta virus i personer som lider från dem under de senaste två dagarna. Det kan även intas i förebyggande syfte för personer som ännu inte har exponerats för viruset. Dessutom behandlar det den normala förkylningen samt andra krämpor som inte nämnts här.

Köp Tamiflu

Du bör alltid använda detta läkemedel precis som läkarna instruerar. Du bör inte använda mer än rekommenderat. Du bör även börja ta den här medicinen när symptomen börjar dyka upp (rysningar, muskelvärk, täppt näsa och öm hals).

Tamiflu-kapslar kan enkelt intas med vatten eller genom skakning innan konsumering. Du bör dock se till att du använder rätt dos och att du mäter upp medicinen korrekt med hjälp av en spruta innan du intar den. Du bör inte mäta upp medicinen med en vanlig matsked. Om du inte har något mätinstrument, se till att skaffa ett från din farmaceut. Tamilflu kan konsumeras under måltider, men om medicinen ger dig en orolig mage kan du ta den med mjölk.

För influensan bör du använda medicinen dagligen i omkring fem dagar. För att inte få influensan bör den här medicinen definitivt användas i omkring tio dagar.

Klassificering av läkemedlet:

Tamiflu klassificeras som ett läkemedel som är ett antivirus och som kan stoppa influensan från att spridas.

Missad dos:

Du bör definitivt ta en missad dos. Om den andra dosen är två timmar ifrån kan du dock skippa att ta den missade dosen och ta nästa mängd istället. Det rekommenderas inte att du tar extra mycket medicin.

Förvaring:

Dessa kapslar bör förvaras på en kall, torr plats som är ifrån hetta. Vätskan bör förvaras i kylskåp och bör kastas efter tio dagar.

Biverkningar

Om du upplever en reaktion bör du sluta använda läkemedlet och omedelbart uppsöka läkare. Problem såsom svällningar, nässelfeber, rödhet, blåsor, fjällning, utslag och allvarlig halssmärta är några av de problem som personer har rapporterat. Ytterligare problem inkluderar plötslig förvirring, självförvållad skada, konstigt beteende och hallucineringar. Dessa symptom rapporteras främst ske hos barn. Forskning har dock inte kunnat bevisa att Tamiflu var ansvarigt för dessa problem.

Mindre allvarliga negativa effekter är:

  • kräkningar, halsbränna, diarré
  • huvudvärk, yrsel
  • näsblod
  • obehagskänsla i ögonen
  • sömnproblem
  • andningssvårigheter

Mer information

Vuxendos vid Influensa Profylax:

Omkring 75mg som tas oralt dagligen

Vanlig vuxendos:

75 mg två gånger om dagen i omkring fem dagar

Vuxendos (ovanligt) för de som har fågelinfluensa:

Omkring 75mg är nödvändigt i ungefär en vecka eller tio dagar. Behandling som krävs för milda infektioner är 75mg två gånger om dagen i omkring fem dagar. Allvarligare infektioner kräver omkring 150mg två gånger om dagen i omkring tio dagar.

Normal mängd för barndoser:

Barn under 12 års ålder eller under 15kg behöver ta två doser på 30mg i omkring fem dagar. Barn som väger 16-23kg bör ta 45mg två gånger om dagen. Barn som väger 24-40kg behöver ta 60mg två gånger under fem dagar. Barn som väger 41kg och mer behöver ta 75mg två gånger i fem dagar. Barn som är äldre än 13 år behöver ta 75mg 5 gånger varje dag.

Barndoser gällande de som har Influensa Profylax:

För barn omkring ett till 12 år: under 15kg bör de ta 30mg i tio dagar. För barn mellan 16 och 23kg bör 45mg tas oralt en gång om dagen i tio dagar. Barn mellan 24 till 40kg bör ta omkring 60mg en gång om dagen i tio dagar, barn över 41kkg bör ta 75mg en gång om dagen i tio dagar och barn som är 13 år och äldre bör ta 75mg dagligen.

Fågelinfluensa – Vanliga barndoser:

Vid en mild infektion: barn från 1 till 12 under 15mg behöver ta 30mg två gånger om dagen, barn mellan 16-23kg behöver 45mg två gånger varje dag, 24-40kg behöver få 60mg två gånger om dagen och 41kg och över behöver 75mg två gånger om dagen. Barn över 13 behöver 75mg två gånger om dagen.